Години наред 28-годишният Абул Баджандар от Бангалдеш беше покрит с нещо, което

...
Години наред 28-годишният Абул Баджандар от Бангалдеш беше покрит с нещо, което
Коментари Харесай

„Човекът Дърво“ Рядко заболяване на кожата

Години наред 28-годишният Абул Баджандар от Бангалдеш беше затрупан с нещо, което приличаше на кора. Ръцете и стъпалата му бяха покрити с до един метър кожни лезии, които го направиха некадърен да се храни, да се движи, да работи или да носи общоприетоо облекло, написа abcnews.

Преди няколко години интервенцията най-сетне промени живота му. Но след повече от 25 инвазивни операции за унищожаване на сходните на кора кожни израстъци, поникващи от ръцете и краката му, Баджандар, от време на време именуван „ индивидът на дървото “, се завръща там, където е почнал.

През последните две десетилетия, съгласно CNN, Баджандар страда от епидермодисплазия веруциформис (EV), известна още като синдром на дървесния човек.

Какво съставлява епидермодисплазия верруциформис?

EV е рядко наследствено положение в следствие на генна разновидност, която прави някои хора мощно податливи на човешки папиломен вирус (HPV).

Според Световната здравна организация HPV е извънредно публикуван в целия свят и съществуват над 100 разнообразни типа. EV причинява недостатък в имунната система, който оставя жертвите неспособни да се преборят с избрани типове HPV.

Симптомите нормално се появяват през детството като се появяват плоски подутини, сходни на брадавици, най-вече в изложени на слънце зони като шията, лицето, ръцете и краката. Брадавиците прогресивно се популяризират по цялото тяло.

Колко рядко е?

Според Информационния център за генетични и редки заболявания (GARD), 200 души по целия свят страдат от EV, само че това са единствено случаите, които са били докладвани.

Има ли лекуване на епидермодисплазия веруциформис (EV)?

За страдание, няма дефинитивно лекуване за рядкото положение. Предписват са криотерапия, местни кремове и ретиноиди; някои от тези способи са помогнали за унищожаване на израстъците, само че никой от тях не е довел до изцеление. Хирургията постоянно е нужна за премахване на някои израстаци, защото едно изследване сподели, че ракът на кожата се развива в 30 до 50 процента от случаите. Най-висок риск от рак при HPV е, когато индивида е изложен на ултравиолетови лъчи на слънцето. Избягването на излагане на слънце и деликатното здравно следене през целия живот, играят жизненоважна роля за ръководството на това опустошително заболяване.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР